T2 terminaalin taksiasema siirtyy 15.4.2019 pohjakerrokseen


T1 ja T2 terminaalien taksiasemille ajetaan aina taksien keräilyalueen kautta. Kulunvalvontajärjestelmä tunnistaa autojen sijainnit ja laskee reaaliaikaisesti terminaalissa olevien taksien määrän ja ohjaa keräilyalueelta autoja terminaaleihin. Uudelle T2 taksiasemalle siirrytään Rahtitietä pitkin. Taksiasemalla on operaattorikohtaiset jonot.

Asiakkaat pääsevät suoraan tuloaula 2A:n liukuportaita taksiasemalle.

Helsinki-Vantaan lentoaseman sopimuskumppaneina toimivat seuraavat taksiyhtiöt:

Yhtiökohtaiset hintatiedot ovat asiakkaille nähtävillä taksiaseman edustalla, tolpissa olevissa valotauluissa.

Myös muut taksitoimijat voivat tarjota palveluitaan Helsinki-Vantaan matkustajille. Muiden, kuin yllä mainittujen yhtiöiden kanssa asiakas sopii itse hinnat. 

Pohjakerroksessa on varattu ennakkoon tilatuille takseille odotuspaikat. Paikat ovat Rahtitien sivussa ja suosittelemme takseja peruuttamaan paikoille.

Ennakkoon tilatut taksit näkevät alueen mahtumistilanteen Rahtitielle puomien luokse tulevasta näyttötaulusta. Alue on tarkoitettu vain asiakkaiden noutoa varten ja odotusaikaa alueella on rajoitettu niin, että jokaiselta alkavalta 20 min jaksolta vähenee tagilta 1 ajo-oikeus. 

Huomioittehan, että taksiaseman suojaisen sijainnin johdosta on jokaisen kuljettajan kiinnitettävä erityistä huomiota tyhjäkäyntiin. Taksiasemalla on tyhjäkäynti kielletty.

Matkustajien saattaminen lentoasemalle

Terminaali 2:n laajennustyöt, sekä saattorampin siltakannen purkutyömaa rajoittavat ja kaventavat ajoväyliä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Jättäessänne asiakkaita T2 terminaalissa hyödyntäkää koko saattorampin kapasiteettia jouheamman liikenteen takaamiseksi.

Kartassa keltaisella merkitylle alueelle on mahdollista jättää asiakkaita.

Kiitos yhteistyöstä.