Taxi Point Oy on 1.7.2020 alkaen tehnyt sopimuksen Helsingin Sataman kanssa koskien Länsisataman sekä Katajanokan terminaalien taksiliikennejärjestelyitä.
Heinäkuusta alkaen terminaalialueilla on varattu oma taksikaista ainoastaan sopimuskumppaneille Lähitaksille sekä Taksi Helsingille, jotka Helsingin Satama Oy on julkisen hankintojen kilpailuttamisella valinnut sopimusoperaattoreikseen. Muiden taksipalveluiden tuottajien käytössä on kummassakin terminaalissa erillinen kaista.

Sopimuksen tarkoituksena on tarjota luotettava ja korkeatasoinen taksipalvelu Länsisataman sekä Katajanokan terminaalin taksia käyttäville asiakkaille. Länsisataman ja Katajanokan taksiasemilta operoivilla takseilla tulee olla autoon asennettava RFID-tunnistin, jonka avulla Taxi Point Oy ohjaa taksiliikennettä kohteissa. Ajo-oikeusmaksu peritään alueelle ajettaessa.

Mahtumistilanne

Voit tarkistaa Helsingin Sataman taksien mahtumistilanteen täältä:

Laatusäännöt

Helsingin Sataman laatusäännöt:

Saapuvat laivat

Helsinki on yksi Euroopan vilkkaimmista ulkomaanliikenteen matkustajasatamista. Helsingistä on laivayhteydet Tukholmaan, Tallinnaan, Pietariin ja Travemündeen. Helsingin Satamien saapuvat ja lähtevät laivat näkyvät alla olevan linkin kautta

Sopimusajot

Länsiterminaalissa on sopimustakseille varattu odotusalue taksiaseman yhteydessä. Katajanokan terminaalin taksiasemalla ei ole sopimustakseille erikseen määriteltyä aluetta.

Hinnasto

– Ajo-oikeus: 3,20 € / oikeus (sis. alv 24 %)
– RFID-tunnistin (tagi): 65,00 € (sis. alv 24 %)

Hinnat ovat voimassa toistaiseksi Helsingin Sataman toimipisteissä.

Taksien ohjaus alueelle

Katajanokan terminaalissa ja Länsiterminaalissa on erikseen varattu alue sopimusoperaattoreille ja muille sopimusautoilijoille. Alueella on erikseen merkattu alueet, joiden mukaisesti taksit ryhmittyvät alueelle.

Aluekartat

Helsingin Satama 

Länsiterminaali 2

Katajanokan terminaali