Helsingin Satamalla on sopimus Taxi Pointin kanssa taksioperoinnin järjestämisestä Länsisataman ja  Katajanokan terminaalialueilla. Sopimuksen tarkoituksena on tarjota terminaalien asiakkaille laadukkaat, luotettavat ja turvalliset taksipalvelut.

Terminaalialueilla on varattu oma taksikaista ainoastaan sopimuskumppaneiden, Lähitaksin ja Taksi Helsingin, käyttöön. Muiden palveluntarjoajien käytössä on erillinen kaista molemmissa terminaaleissa. 

Länsisataman ja Katajanokan taksiasemilla operoivilla takseilla tulee olla autoon asennettava RFID-tunnistin, jonka avulla Taxi Point Oy ohjaa taksiliikennettä kohteissa. Ajo-oikeusmaksu peritään alueelle ajettaessa.

Helsingin Satamien saapuvat ja lähtevät laivat näkyvät alla olevan linkin kautta.

Taksien ohjaus alueelle

Katajanokan terminaalissa ja Länsiterminaalissa on erikseen varattu alue sopimusoperaattoreille ja muille sopimusautoilijoille. Alueella on erikseen merkitty alueet, joiden mukaisesti taksit ryhmittyvät alueelle.

Sopimusajot

Länsiterminaalissa on sopimustakseille varattu odotusalue taksiaseman yhteydessä. Katajanokan terminaalin taksiasemalla ei ole sopimustakseille erikseen määriteltyä aluetta.

Hinnat

Ajo-oikeus: 3,20 € / oikeus (sis. alv 24 %)

RFID-tunnistin (tagi): 65,00 € (sis. alv 24 %)

Hinnat ovat voimassa toistaiseksi Helsingin Sataman toimipisteissä.

Aluekartat Hesingin satama

Länsiterminaali 2

Katajanokan terminaali