Taxi Point sopimukset

Autoilijasopimusten teko jatkuu tarkastajan toimistossa (Rahtitie 2) arkisin klo 9:00-15:00 välisellä ajalla. Ajolupa lentoasemalle avautuu välittömästi sopimuksen teon jälkeen. 
Huolehdithan, että sinulla on sopimusta tehdessäsi tarvittavat asiakirjat mukana:
voimassa oleva liikennelupa
taksin rekisteriote
tarvittaessa valtakirja
valmiiksi täytetty sopimus (linkki etusivulla)
ammattiajolupa
ajokortti
Huomioithan, että taksin on oltava rekisteröity luvanvaraiseen liikenteeseen.

T2 terminaalin taksiasema siirtyy 15.4.2019 pohjakerrokseen


T1 ja T2 terminaalien taksiasemille ajetaan aina taksien keräilyalueen kautta. Kulunvalvontajärjestelmä tunnistaa autojen sijainnit ja laskee reaaliaikaisesti terminaalissa olevien taksien määrän ja ohjaa keräilyalueelta autoja terminaaleihin. Uudelle T2 taksiasemalle siirrytään Rahtitietä pitkin. Taksiasemalla on operaattorikohtaiset jonot.

Asiakkaat pääsevät suoraan tuloaula 2A:n liukuportaita taksiasemalle.

Helsinki-Vantaan lentoaseman sopimuskumppaneina toimivat seuraavat taksiyhtiöt:

Yhtiökohtaiset hintatiedot ovat asiakkaille nähtävillä taksiaseman edustalla, tolpissa olevissa valotauluissa.

Myös muut taksitoimijat voivat tarjota palveluitaan Helsinki-Vantaan matkustajille. Muiden, kuin yllä mainittujen yhtiöiden kanssa asiakas sopii itse hinnat. 

Pohjakerroksessa on varattu ennakkoon tilatuille takseille odotuspaikat. Paikat ovat Rahtitien sivussa ja suosittelemme takseja peruuttamaan paikoille.

Ennakkoon tilatut taksit näkevät alueen mahtumistilanteen Rahtitielle puomien luokse tulevasta näyttötaulusta. Alue on tarkoitettu vain asiakkaiden noutoa varten ja odotusaikaa alueella on rajoitettu niin, että jokaiselta alkavalta 20 min jaksolta vähenee tagilta 1 ajo-oikeus. 

Huomioittehan, että taksiaseman suojaisen sijainnin johdosta on jokaisen kuljettajan kiinnitettävä erityistä huomiota tyhjäkäyntiin. Taksiasemalla on tyhjäkäynti kielletty.

Matkustajien saattaminen lentoasemalle

Terminaali 2:n laajennustyöt, sekä saattorampin siltakannen purkutyömaa rajoittavat ja kaventavat ajoväyliä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Jättäessänne asiakkaita T2 terminaalissa hyödyntäkää koko saattorampin kapasiteettia jouheamman liikenteen takaamiseksi.

Kartassa keltaisella merkitylle alueelle on mahdollista jättää asiakkaita.

Kiitos yhteistyöstä.

Ajojärjestelyt Terminaali 2:n pohjatasolla muuttuvat 4.3.

Terminaali 2:n pohjatasolla kulkeva ajoväylä muuttuu siten, että liikenne on kaksisuuntaista, mutta yhdellä kaistalla.
Nykyinen ulosajoreitti T2 pohjatasolta Terminaalitielle sulkeutuu 4.3.2019 klo 9.00, korvaava ulosajoreitti on Rahtitien kautta.
Järjestelyn syynä on pysäköintihalli P1/P2:n purkutyö ja uuden terminaalin rakennustyöt.

Lentoasemantien ruuhkautuminen.

Hiihtolomaliikenne aiheuttaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla ruuhkaa. Lähtevien lentojen tasolla on paremmin tilaa jättää matkustajia kolmansien ja neljänsien sisääntulo-ovien luona. Nyt suurin osa takseista ja toki siviileistä pyrkii jättämään matkustajat ns. pääovien lähistöllä, joka ruuhkauttaa lähtevien ramppia.

Myös T1:seen voi myös jättää matkustajia, joilla on pelkästään käsimatkavaraa, vaikka lento lähtisi T2 terminaalista.

Oikein hyvää alkanutta vuotta 2019!

Helsinki-Vantaan lentoasema uudistuu ja muuttuu tänä vuonna ennennäkemättömällä tavalla.

Keväällä taksiliikenne muuttaa jälleen uusiin tiloihin. Taksiasemat tulevat pohjakerrokseen kannen alle suojaan, lentoaseman laajennustöiden alta pois. Ajoneuvoliikenne ja matkustajien kulkureitit taksiasemalle järjestellään uudelleen. Tilat ovat haastavat mutta uskomme, että pystymme palvelemaan asiakkaita paremmin ja tehokkaammin.

Lentoaseman taksien palvelusivuston kautta on mahdollista seurata T1 ja T2 taksiasemien ja keräilyalueen reaaliaikaista tilannetta. Pyydämme huomioimaan eri operaattoreiden mahtumistilanteen keräilyalueelle. Mikäli operaattorikohtainen automäärä on täynnä, on siirryttävä välittömästi pois puomilta. Lisää ohjeita alueen toimintaan löytyy Taksien ohjaus valikon alta.

T1 terminaalissa ei tällä hetkellä ole ennakkoon tilattujen taksien odotusaluetta. T2 terminaalissa löytyy ennakkotilausalue. Huomioithan, ennakkotilausalueelle ajettaessa on myös poistuttava ennakkotilausalueen puomin kautta. Mikäli poistutaan muuta reittiä terminaalista ei ennakkoalueen ajanmittaus katkea.

Uudistumisen myötä tiedotamme projektiaikatauluista ja niiden etenemisestä Taxi Pointin web-sivujen kautta.

Kiitos yhteistyöstä!

Taxi Point